De ce ar trebui să închideţi computerul şi nu doar să apăsaţi butonul de OFF

Inchide Laptopul & PC-ul CORECT
inchide laptop corect corespunzator

Am fost intrebat uneori de către prieteni sau clienţi, dacă este bine sau nu sa inchizi laptopul sau calculatorul de la butonul de alimentare apasandu-l pentru câteva secunde in loc sa inchideti laptopul sau  PC-ul din Windows.

În ceea ce il priveşte pe cel in cauza, rezultatul final pare să fie la fel, computerul se închide. Daca in mod normal inchiderea corecta a unui laptop poate dura cateva zeci de secunde, inchiderea de la buton dureaza de obicei mai putin, 5-6 secunde. Deci, este o idee bună sa inchidem laptopul sau  PC-ul de la butonul de OFF?

Fara sa o mai  lungesc, concluzia  este ca a inchide laptopul de la butonul de  OFF este o alegere FOARTE GRESITA, este foarte daunatoare laptopului aceasta metoda de inchidere!

Pentru a înţelege de ce acest lucru este o idee rea, este necesara intelegerea modului de functionare a unui laptop sau  PC.

Este necesara intelegerea procesului de inchidere normala si naturala a unui laptop sau  PC si de ce  este necesara parcurgerea  acestor  etape, pentru a  preveni in final deterioararea laptopului sau PC-ului pe care il aveti in posesie.

În timpul funcţionării normale …
– Discurile unui hard disk de calculator sau laptop se rotesc de mii de ori pe minut
– Bratul de citire/scriere al hard-disk-ului citeşte şi scrie date pe hard disk, se mişcă înainte şi înapoi tot timpul
– Windows-ul are mai multe fişiere deschise pentru citire şi scriere
– Windows-ul poate citi şi scrie registrii de sistem

În timpul unei opriri normale …
– Windows-ul închide toate fişierele care sunt citite sau scrise
– Windows-ul închide orice acces are la registrii de sistem
– Bratul de citire/scriere al hard-disk-ului este parcat cu grija pe o parte a discului

Deci in comparatie cu inchiderea normala, ce face apasarea butonului OFF pentru  cateva  secunde?
Apăsând butonul de alimentare pentru câteva secunde va duce la  întreruperea imediata a alimentarii cu energie electrica a laptopului.

Ce efecte are intreruperea imediata a alimentarii cu energie?
Toate fişierele la care sau cu care Windowsu-l lucra au fost inchise brusc, ceea ce poate duce la coruperi de fisiere, pierderi de  date, deoarece sistemul de operare nu a reusit sa  termine  de scris corect aceste fisiere.
Dacă sistemul de operare lucra in registri, registrul de sistem poate avea acum date incomplete sau corupte pentru că nu i s-a permis să se termine de scris fisierele de registru.
Braţului hard-disk-ului de citire-scriere, nu i s-a permis să parcheze pe partea de disc, unde ii este locul atunci cand acesta e oprit normal, si  astfel acesta poate zgâria sau deteriora discurile de hard-disk-ului, putand cauza pierderi de date.
Fiecare dintre aceste aspecte poate duce la  coruperea datelor de pe hard-disc.
inchide sistem de operare shut down
Am inchis laptopul de la buton de multe ori si nu s-a intamplat nimic ….
Ei bine, pentru perioadă de timp s-ar putea sa ai noroc iar datele corupte poate fi într-o zonă de disc pe care nu se
observa.
Intr-o zi, şi ar putea fi în orice zi, ai putea descoperi că unul dintre programele importante nu mai funcţionează, deoarece un fişier al sau, important este corupt.
Sau, mai rău, sistemul de operare nu va mai porni, deoarece o inregistrare din registru este corupta.
Chiar mai rău de atat, hard disk-ul ar putea avea atât de multe probleme fizice ce nu mai pot fi reparate automat ca alta data, si astfel poti pierde toate fotografiile frumoase, clipurile video sau documentele importante de care ai nevoie in fiecare zi..

Asa ca sugstia mea, pentru ca vreau sa te invat ceva folositor, si pentru ca imi doresc sa nu pierzi datele din laptopul tau şi vreau sa eviti o reparatie costisitoare, pastreaza cateva secunde la sfârşitul zilei, si …

INCHIDE SISTEMUL DE OPERARE IN MOD CORESPUNZATOR.

START > SHUT DOWN 

Daca ai intrebari sau doar vrei sa oferi sugestii, o poti face printr-un comentariu mai jos !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...