Garantie: Instructiuni pentru bateria laptopului

instructiuni de folosire baterie laptop - bateria laptopuluiAtat in service  cat si pe site  sunt  multe  persoane  care imi cer  parerea  despre moul in care trebuie sa intretina si sa foloseasca bateria laptopului personal.  Cum  e  cel mai bine  sa  se foloseasca  bateria laptopului, etc.

Aceste aspecte, despre bateria laptopului, le-am mai acoperit si in  aceste  articole:

Sfaturi:Cum sa prelungesti viata bateriei laptopului tau !

Bateria laptopului tau- CUm sa formatezi si sa intretii o baterie de laptop!

In acest  articol  am sa  postez  in  schimb instructiunile  de  folosire  a  bateriei de  laptop ce vin o data cu achizitia unei baterii de  laptop. Acestea  sunt instructiunile ce  vin de la  producatorul bateriei, iar  prin  acestea  sper sa  clarific inca o data  modul de utilizare a unei baterii de laptop !

Instructiuni pentru bateria laptopului

Cititi cu  atentie  aceste instructiuni inainte  de  a utiliza  bateria unui laptop !

1. Pentru prima utilizare a bateriei laptopului, descarcati bateria pana la nivelul de 3% iar apoi incarcati bateria complet(100%).

2. Este neaparat necesar sa inchizi sau sa pui la incarcat laptopul daca  bateria acestuia se descarca pana la un nivel de  3%. Este interzis ca bateria laptopului sa se descarce pana la  0%, in caz contrar bateria laptopului se va  defecta usor si i se va  scurta durata de utilizare.

3. Vă rugăm să reîncărcaţi complet bateria, în cazul în care laptopul nu a fost alimentat de mai mult de 2 zile, in caz  contrar bateria nu va mai putea fi incarcata sau va fi usor deteriorata, ceea ce ii poate reduce durata de viata.

4. Este neaparat necesar ca bateria laptopului sa fie incarcata la un nivel mai mare dar apropiat de 50%  (~80%) din capacitatea bateriei, inainte ca aceasta sa fie depozitata pentru o perioada mai lunga de timp (aproape 3 luni). In caz contrar bateria laptopului poate fi  usor  deteriorata sau nu va mai putea  fi incarcata.

5. Bateria are nevoie de un ciclu de utilizare ce trebuie  realizat frecvent. Ciclul de utilizare inseamna, descărcarea bateriei la un nivel de 3%,  dar niciodata mai jos de 3 %, iar  apoi incarcarea bateriei la un nivel de 100%. Acest ciclu de incarcare – descarcare a bateriei de laptop se recomanda a se face cel putin o data la doua luni pentru a ca bateria sa  se  pastreze in cele mai bune conditii de utilizare si functionare.

6. Bateria laptopului trebuie tinuta departe de  surse de  caldura, voltaj inalt.

7. Daca bateria  este utilizata de mult timp iar capacitatea ei de incarcare sau functionare nu mai  este in parametri normali sau  bateria nu mai functioneaza se  recomanda scoaterea acesteia din laptop pentru a evita riscul de  explodare a  acesteia. ( Bateria laptopului are estimata perioada de folosire de  2 ani ).

ATENTIE:

– Nu scoateţi bateria din laptop atunci  cand aceasta se incarca sau se  descarca. Inainte de a scoate bateria laptopul trebuie oprit si decuplat de la sursa de  alimentare (priza).

– Atunci cand bateria  se  descarca, aceasta nu trebuie lasata sa se decarce la un nivel mai mic de  3%. Este strict interzisa descarcarea bateriei la un nivel de 0%.

– Aceste sfaturi se  aplica doar pentru laptopuri !

 

Acestea sunt instructiunile de folosire a unei baterii de laptop oferite  de  producatorul bateriilor de  laptop.

Sugestia mea  ar fi ca  ar trebui sa  studiati  putin si  alte  doua  articole, pentru a putea pastra bateria laptopului cat mai bine.

Unul din  articole se  refera la  alegerea unui nou incarcator de laptop in cazul in care cel  vechi s-a stricat. Este importanta citirea  acestui articol despre incarcatoarele de laptop deoarece astfel poti cumpara in mod  avizat un incarcator bun pentru laptopul tau  si  totodata  eviti  defectarea bateriei in cazul in care din nestiinta  alegi un incarcator ce  are un voltaj mai mare  sau un amperaj necorespunzator.

Incarcatorul laptopului, ce ar trebui sa stii!

 

Un alt  articol pe care il consider FOARTE IMPORTANT de citit este cel despre CURATAREA LAPTOPULUI, si mai precis despre curatarea sistemului de racire, ventilatie a laptopului. Necuratarea  acestuia duce  printre altele la  deteriorarea bateriei, prin  temperaturile ridicate la care ajunge sa functioneze laptopul datorita unei raciri ineficiente.

Laptopul e fierbinte… Se incinge foarte repede si nu stii sa il racesti ? Afla totul aici …

Daca ai intrebari sau nelamuriri, despre bateria laptopului tau, le poti posta

printr-un comentariu mai jos !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...