Nu mai merge touchpad-ul laptopului meu … click stanga … (Rezolvat)

touchpad laptop click stanga nu mergeNu mai  merge sa dau click stanga sau click pe  touchpad-ul laptopului meu.

In oricare din variante nu imi mai merge touchpad -ul sa selectez sau deschid programe fara sa folosesc un mouse pe USB.

Imi functioneaza doar click dreapta. Pot sa misc sageata pe  ecran, totul este in regula, pana vreau sa  selectez ceva sau  sa  deschid o aplicatie folosind click stanga.

E o problema destul de aiurea. Mi-am cautat un mouse, cu care lucrez la laptop, dar nu am renuntat sa incerc sa  imi repar touchpadul laptopului pentru a imi functiona iar click -stanga. Asa ca m-am documentat, si nu am gasit nimic pe internet care sa imi ofere solutia ce  ti-o voi prezenta.

Peste tot se spune ori sa merg la un service….dar  eu sunt  service..deci  cade  acest lucru… ori sa  schimb touch-padul. Ma cam batea gandul, dar negasind un touchpad aici pentru modelul meu de laptop Toshiba Satellite M300, ar fi trebuit sa il comand, sa imi vina din China sau SUA.  Asa ca am inceput sa desfac laptopul, de cateva ori,  pana sa imi vina ideea salvatoare.

Desfacand laptopul, am vazut ca touch-padul este format din doua piese in cazul meu, touchpad -ul propriuzis, partea pe care plimbi degetul si o parte unde sunt doua butoane, click stanga si click dreapta, toate acestea legate prin doua benzi de placa de baza. Se poate vedea ansamblul in poza de mai jos :touchpad laptop reparat click stanga

Am desfacut partea unde se afla butoanele de click, adica partea de jos a touchpad -ului (in imaginea de mai sus e piesa la care se conecteaza cele doua benzi ale caror conectori sunt evidentiati cu galben). Am vazut ca sunt doua butoane micute care  trimit la apasarea lor semnalul ce e recunoscut ca fiind click dreapta sau click stanga. Piesa arata cam asa:

click stanga  laptop defect si reparat

La inceput am crezut ca problema vine de la o banda intrerupta, (benzile sunt chestiile  alea subtiri  albe  ce fac legatura dintre cele doua piese ale touchpadului si placa de baza – pentru cei ce nu stiu). Am luat aparatul de masura si am verificat continuitatea pe fiecare fir al benzii si nimic nu era intrerupt, deci benzile erau in stare buna, problema e de la  altceva.

Nereusind sa imi dau seama de unde e buba, dupa ce am intors piesele pe  toate  partile si masurnad in toate  felurile, am  reasamblat laptopul ramanand sa ma  mai  gandesc si sa mai caut solutii salvatoare.

Si  ma  gandeam…..

………………………..

………………………..

Pana am avut o revelatie.

Butoanele de tipul celor de la touchpad se gasesc cam peste  tot in laptopuri. Unde e un buton in laptopul tau, cu siguranta acesta este unul asemanator cu  cel cu  care  aveam si eu  probleme.

Mi-am amintit ca am mai  avut o problema  sa zicem  asemanatoare, cu  un buton de  pornire, la primul meu laptop, la un Acer, care se  comporta  tot asa, oricat il apasai, nu  dadea semnalul de  pornire al laptopului, si  pe  care l-am reparat dupa  foarte multe incercari si nebunii, :)  folosind putin spray contact pe baza de alcool izopropilic sau cu alcool izopropilic pur.  Asa ca m-am apucat de  desfacut  iar laptopul.

Am desfacut iar laptopul, am  ajuns iar la cele doua butoane care se vad in imaginea de mai sus. Ele pot fi gasite in laptopuri sub diverse forme de  asezare si  dimensiune. Asa ca daca la tine arata altfel e ok, nu e nici o problema, se aplica aceleasi principii !

touchpad

Am luat  sticla cu  alcool izopropilic, si o periuta de dinti mai veche, si am pus cateva picaturi peste butonul cu probleme, adica cel care are  rol de click stanga.

Am pus alcool acolo, „l-am imbatat bine” m-am jucat cu el  apasandul mai tare mai  incet in toate  pozitiile, l-am frecat CU GRIJA cu periuta de  dinti pe toate partile, apoi am mai  pus putin  alcool  l-am mai  apasat de  cateva ori dupa care l-am lasat cam 10 minute sa  se  evapore alcoolul de pe  placa si de pe buton dupa care m-am mai jucat putin cu  butonul ca sa  fiu sigur ca nu se mai vad urme de  alcool.

Dupa ce am  terminat  acest  proces foarte meticulos….:)) m-am apucat sa  reasez benzile la  loc, sa  prind placa in suruburi, sa il  reasamblez.

Dupa ce am  terminat de  asamblat si  totul a fost pus la loc, am dat drumu la  laptop, a intrat in Windows, si  SURPRIZA, touchpadul imi functioneaza, pot sa dau click stanga, click dreapta sa dau click de pe touch, etc…SITUATIE REZOLVATA in totalitate cu putin alcool izopropilic si o periuta de  dinti.

 Acum touchpad -ul laptopului meu  functioneaza din nou ireprosabil !

problema touchpad click stanga rezolvata

Concluzie:

Pentru a rezolva problemele ce le au diversele butoane ale laptopului tau o curatare cu  alcool izopropilic este remediul ideal.  Este al doilea buton care se repara cu putin alcool, prin curatarea acestuia in alcool !

NU RECOMAND sa se foloseasca spirt sau  acetona in operatiile ce implica componente electronice datorita impuritatilor si  propietatilor ce le au acestea.

Alcool Izopropilic se poate gasi la orice magazin de  electonice, acolo unde gasesti  tranzistori, rezistente, si  alte chestii de  genul acesta. Acolo vei gasi cu  siguranta si o sticluta cu  alcool izopropilic.

ALTE CAUZE:

Alte cauze care pot cauza proasta functionare a unui touchpad pot fi:

Conectori murdari, sau corodati, oxidati, care pot si  curatati cu  alcool izopropilic.

Drivere prost instalate sau corupte. In unele  cazuri reinstalarea driverului touchpad-ului face ca problemele acestuia sa dispara.

benzi rupte sau intrerupte. Inlocuirea benzilor duce la  rezolvarea problemelor. Dar datorita indisponibilitatii acestora in comert acesta operatie se poate face doar in service. Continuitatea acestora se poate masura cam cu orice aparat de masura, un multimetru.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...