Nu ma pot conecta la reteaua wireless – pentru Windows 7 si Vista

Daca aceasta este si problema ta atunci ei bine, nu esti singurul.

Sa iti spun ce mi s-a intamplat. Ma aflam la un bar si aveam laptopul cu mine, cu Windows 7 pe el instalat.  Voiam sa ma conectez la internet de acolo deoarece ofereau si internet gratuit clientilor printr-un router wireless. Dau sa caute retelele wireless ce se aflau in zona imi gaseste reteaua barului plus inca vreo 2 conexiuni securizate. Dau sa ma conectez la cea a barului si nu se poate imi apare un mesaj,  ” unable to connect „. Dar nu imi aparuse deloc casuta unde imi cere sa introduc cheia de securizare a conexiunii wireless (parola).

Dupa cum am mai spus se mai aflau cateva retele Wireless in zona asa ca am incercat sa ma conectez la ele. Fereastra care cere introducerea parolei aparea, dar cum nu cunosteam care era parola nu am reusit sa ma conectez la ele pentru a avea internet.  A trebuit sa gasesc o cale sa fac ca routerul barului sa imi poata fi accesibil si mie. Cu toate ca am crezut ca e problema de la router stiam ca acesta functiona deoarece mai eram cu un prieten si acesta s-a putut conecta la internet. El avea instalat pe laptop Windows XP.

Am zis ca e de vina driverul adaptorului meu wireless, am reinstalat driverul dar nu a ajutat cu nimic. Am ajuns la concluzica ca trebuie sa existe o diferenta de alocare a adresei IP intre Windows Xp si Windows 7 asa ca am cautat pe internet la colegu o solutie pentru problema mea, sa vad daca s-a mai confruntat si altcineva cu asa ceva.  Dupa cateva cautari pe google am gasit si raspunsul pentru situatia mea, se pare ca unele rutere Wireless ceva mai vechi nu suporta  DHCP ( Dynamic Host Configuration Protocol) BROADCAST flag. Ele ignora cererea de conectare primita de la dispozitivul clientului, in speta laptopul meu, care are acest flag ( tr. pavilion )  setat.

Solutia este urmatoarea:

Windows XP are flag-ul DHCP BROADCAST setat pe „off” (oprit) in mod implicit. Windows 7 si se pare ca si la Vista este la fel, are setat acest flag in modul pornit, in mod implicit.  Deci in concluzie pentru a ma putea conecta la ruterul acela si implicit la reteaua Wireless a fost nevoie sa dezactivez flag-ul DHCP BROADCAST .

Uite cum am reusit sa dezactivez flag-ul DHCP BROADCAST:

1. Click Start >>Run >  Regedit.exe pentru a putea lansa editorul de registri

2. Navigati catre urmatoarea locatie de registru: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\

3. Fiecare subcheie de registru notata intre {} corespunde adaptoarelor de retea. Nu e nevoie sa iti dai seama care cum este, doar dezactiveaza flag-ul Broadcast pentru fiecare dintre ele, pe rand.

4. Click dreapta pe una dintre subcheipentru a deschide meniul de editare.

5. Daca inregistrarea DhcpConnForceBroadcastFlag nu exista, foloseste meniul Edit care se afla undeva in partea de sus a ferestrei principale si de acolo selectezi New si apoi apesi valoarea DWORD (32-bit) . In casutaNew Value #1 , scrii  DhcpConnForceBroadcastFlag, si apoi apesi ENTER. Daca exista aceasta inregistrare, treci peste acest pas.

6. Click dreapta pe DhcpConnDisableBcastFlagToggle, si apoi apasa pe Modify.

7. in casuta Value scrie  0 ,si apoi apasa OK   (0 – zero).

8. Inchide editorul de registri.

Acum ar trebui sa fii capabil sa te poti conecta la Routerul Wireless. La mine a functionat. Imediat cum am facut aceste setari,  cand am vrut sa ma conectez mi-a aparut fereastra unde am introdus parola retelei, si am putut sa ma conectez la internet.  Din cate am mai citit iti pot spune ca nu este nici o problema sa dezactivezi DHCP BROADCAST.

Daca vei avea aceasta problema iti recomand sa urmezi pasii de mai sus si ai sa rezolvi situatia.

In cazul in care te intereseaza sa iti achizitionezi un router mai performant iti recomand sa vezi si oferta celor de la eMag, uite o poti vedea AICI: Oferta SPECIALA Routere Wireless

In cazul in care nimic din ce este descris mai sus nu se potriveste iti recomand sa mergi la Service Laptop pentru un diagnostic avizat si rapid !

Daca vrei sa imi spui ceva sau ai o intrebare, scrie un comentariu alaturi…:)


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...