Reconditionarea carcasei unui laptop … se poate ?

carcasa laptop reconditionata

Da, este posibil,

carcasa laptopului tau poate fi imbunatatita, si poate face ca laptopul tau sa arate chiar mai bine decat un laptop nou.

In urma folosirii laptopului, pot aparea diverse urme de uzura pe carcasa acestuia, cum ar fi zgaraieturi, vopseaua cojita, vopsea decolorata, etc.

Reconditionarea laptopului se poate face in doua moduri dupa parerea mea, folosind autocolant, sau prin revopsirea carcasei.

Totodata nu trebuie sa uitam ca de cele mai multe ori laptopul este un bun personal, si care pentru multi dintre noi face parte din viata noastra de zi cu zi. De aceea probabil ca nu de putine ori ai avut dorinta de a-l personaliza, sa ii dai putin din personalitatea ta.

In articolul de astazi am sa iti arat cam ce ar putea iesi in urma reconditionarii unui laptop, mai vechi sau personalizarii unui laptop mai nou, sau ambele.

As vrea sa stiu ce parere ai si tu legat de acest subiect si daca ai vrea sa iti personalizezi si tu laptopul. Poti sa adaugi si o scurta descriere, cam la ce te-ai gandit, cum ai vrea sa arate, laptopul tau personalizat. Iti poti da cu parerea prin comentariile de la acest articol asa ca te astept.

In linii mari pentru a face o reconditionare a laptopului ai nevoie de urmatoarele materiale:

– Atentie

– Cunostinte tehnice care sa te ajute la dezasamblarea laptopului

– Un spatiu aerisit

– Smilgher cu granulatie fina

– Alchool izopropilic

– Primer

– Spritz-chit

– Vopsea pentru plastic sau metal depinde din ce este facuta carcasa

Procedeul este urmatorul:

Partile din plastic se vopsesc in urmatorul mod:

– se smirghuieste cu smirghel nu prea dur ca sa nu zgarie suprafata. Apoi se da cu plastic primer (ca sa ramana vopseaua pe plastic), apoi se da cu spritz-chit dupa care se smirgheluieste cu smirghel SUPER fin, dupa care se aplica vopseaua in straturi foarte fine. Se aplica cam in doua straturi, dupa ce a fost aplicat un strat se asteapta uscarea acestuia completa si apoi este aplicat si al doilea strat.

Bineinteles dupa fiecare smirgheluire se sterge suprafata cu alcool izopropilic, cu diluant nu este recomandat ! In cel mai rau caz daca nu ai alchool izopropilic este recomandat spalarea  carcasei cu apa si sapun.

Acestea fiind spuse nu imi mai ramane decat sa iti arat cateva laptopuri care au fost reconditionate/personalizate si procesul pe care acestea l-au avut de urmat.

Vizionare placuta:

Daca iti place armata, hainele soldatilor si vrei sa ai un laptop cu o tinuta de camuflaj atunci trebuie sa vezi asta …

Un alt laptop foarte interesant revopsit este urmatorul:

Iar in final iti mai propun un clip video unde este descris procesul de vopsire a carcasei laptopului tau mult mai bine.

Ok, in final am sa te rog ceva, sa raspunzi la urmatorul chestionar.

In functie de raspunsurile primite, voi mai face un tutorial, de aceasta data va fi unul ce va contine materialul meu original, si voi descrie exact de ce este nevoie pentru a reconditiona carcasa.

Ce este bine sa faci si ce nu este bine astfel incat atunci cand ai sa vrei sa iti vopsesti carcasa sa ai toate materialele necesare.

Pentru a face acest material voi avea nevoie de ajutorul tau, ca sa stiu daca esti interesat de acest subiect.

[SURVEYS 3]

Daca ai intrebari sau vrei sa completezi cu ceva cele spuse te rog sa lasi un comentariu, mai jos!

Iti multumesc!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...