Probleme cu tastatura laptopului ? Uite ce poti sa faci in caz ca …

Daca ti  s-a intamplat sa versi  cola, ceai sau apa  pe una sau mai multe din tastele laptopului tau iar  acum acestea merg mai greoi, sau unele taste nu mai stau asa cum ar trebui atunci acest tutorial este pentru  TINE !

Iti voi spune ce  poti sa faci pentru a rezolva problemele pe care le pot avea tastele laptopului tau. Probleme ce sunt ineststice, ce iti ingreuneaza utilizarea la maxim a laptopului si care totodata sunt usor de rezolvat.

Nu exista un ghid universal de reparare a tastaturii laptopului, insa in schimb iti pot  arata cum sa te descurci si tu atunci cand ai o problema asemanatoare cu cele despre care voi vorbi.

Situatia 1:

Tasta si cheia tastei au cazut de pe tastatura si nu stii cum sa le pui la loc.

Pentru a rezolva aceasta situatie recomandarea mea si de altfel si cam ce fac si eu uneori este sa dau o alta tasta jos de pe tastatura  dar fara sa scot si clemele cu care este prinsa ea de tastatura pentru a observa cum este aceasta prinsa, cum este asezat ansamblul tastei.

Dupa ce am observat cum este asezat ansamblul il potrivim in acelasi fel si pe cel cu probleme. Fii atent la ansamblul de conectare pentru ca este conectat la placa tastaturii in patru puncte si fii atent si la modul in care acestea sunt prinse.

Asambleaza ansamblul de prindere al tastei dupa cum este asamblat si cel luat drept model iar apoi monteaza-l cu  atentie pe placa tastaturii.

Acum e timpul sa montezi tasta inapoi la loc. Tasta se pune fix pe pozitia ei, si se apasa usor pana se aude un click  sau 4, pentru ca tasta se prinde de ansamblul montat mai devreme in patru puncte.

 

Taste precum Space sau Shift, acestea au si o rama metalica pentru a stii cum sunt montate si care este sistemul, recomand ca in cazul in care tasta Space este cu probleme sa scoti cu grija tasta Shift pentru a o folosi ca ghidaj la montajul tastei defecte.

Aceasta situatie este RECOMANDATA si acestia sunt si pasii in cazul in care tastele devin lipicioase dupa ce am varsat lichid pe ele. Doar ca de aceasta data le vom scoate noi cu grija, si le vom curata cu alcool izopropilic sau chiar si spirt, dar NU cu acetona sau altceva. Si recomand folosiea betisoarelor de urechi impreuna cu o periuta de dinti folosita, pentru a curata mai bine zona murdara si lipicioasa.

 

Situatia 2:

Repararea unei taste defecte sau o tasta care a disparut si nu o mai gasim.

Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos lipseste tasta ” U ” si lipseste si acel „sfarc” :) siliconic ce il are orice tasta. In acest caz multi probabil ca se gandesc ca trebuie schimbata tastatura. Eu zic ca inca NU, pentru ca poate fi reparata.

Eu personal nu pot tasta fara sa folosesc si tasta „U” dar pot tasta si folosi foarte bine tastatura fara tasta ” Click dreapta ” care de obicei este situata langa tasta ” Alt” din partea dreapta atastaturii. Sincer sa fiu nu am folosit acea tasta niciodata, acum imi e folositoare insa, pentru a repara tasta „U”.

Ca urmare a celor spuse mai sus voi scoate tasta ” Click Dreapta” si o voi pune in locul tastei „U” .

Tasta se scoate cu grija folosind mana si nu alte obiecte ascutite , pentru ca  aceasta iese usor.

Apoi scoti suportul tastei cu grija, pentru a nu ii rupe piciorusele. Daca cumva suportul tastei se dezmembreaza la scoatere, ai grija sa il asamblezi cum era.

Membrana de silicon „sfarcul” este lipita de placa de baza, dar daca esti atent si ai si un cater sau un cutit ascutit vei reusi sa o scoti si pe aceasta. Taie cu atentie pentru a nu risca sa strici membrana. Deci ATENTIE !

Procedand cum am spus mai sus, membrana de silicon a fost si ea  scoasa.

Acum aplica FOARTE PUTIN superglue pe marginea membranei pentru a o aseza in noua pozitie. Adica la noul ei loc, tasta ” U „.

Cu grija aseaza membrana in centrul tastei „U” si asteapta pana cand adezivul isi face efectul, de obicei 5 minute sunt suficiente.

Dupa ce ai montat membrana acum este timpul sa montezi ansamblul tastei.

 

Dupa aceasta operatiune se poate monta si  tasta pe care am redenumit-o ca fiind „U”. :)

Acum ar trebui sa ai o tasta care sa functioneze din nou si sa iti permita sa te bucuri de tastatura ta iar.

Alte probleme ce mai pot aparea la tastatura laptopului tau !

Oricat ai incerca sa pui tasta inapoi, aceasta nu sta. In acest caz este foarte probabil ca una sau mai multe din clemele de sustinere sa  fie rupte.

 

Jumatate din tastatura laptopului scrie numere in loc de litere.

Solutia: Ai activat functia de Num Lock de pe tastatura laptopului tau. Care de obicei este activata si dezactivata prin apasarea combinatiei de taste Fn + Num Lk (tasta ce se gaseste in partea dreapta sus a tastaturii). Dupa cum se poate vedea si in imaginea de mai jos.

 

Acestea fiind spuse, sper ca am reusit sa te ajut sa iti rezolvi problema, si daca ai vreo intrebare te astept cu un comentariu mai jos.


Daca ai nevoie de o Tastatura Laptop pentru laptopul tau, o poti gasi in oferta SPECIALA LaptopHelp, click AICI !

Daca ai taste lipsa sau sistemul de prindere al tastelor iti lipseste, poti veni la service si te voi ajuta sa ai iar tastatura ca noua, fara a mai fi nevoie sa o schimbi.

Daca esti din Constanta si ai probleme cu laptopul, te asteptam la service. Mai multe detalii gasesti aici:

www.Laptop-Expert.net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...