Pixel mort? Sau e doar blocat! Afla cum poti sa il readuci la viata!

Se poate intampla ca atunci cand iti e lumea mai draga sa te pui si tu frumos la laptop pentru a juca ceva, a citi, etc, si ce sa vezi, el e acolo, cum care el? pixelu, punctul ala negru sau uneori mai apare si colorat cu verde, albastru sau rosu, care orice ar face nu se integreaza in imagine. Uneori poti gasi chiar si 2 si 3 pixeli care nu vor sa se integreze in imaginea ecranului, dar desigur poti  descoperi chiar si mai multi de atat. Daca numarul lor depaseste 4 pixeli morti, ai toate sansele sa reusesti sa iti schimbi ecranul, daca acesta se mai afla in garantie, cam aceasta este politica firmelor producatoare de ecrane de tip LCD. Deci mergi cu ecranul sau chiar si cu laptopul ce are problema asta si ii zici lu nenea care ti-a vandut laptopul sau monitorul LCD, ca ti-au murit pixelii. :))

Daca insa ai doar 1 pixel sau 2 morti pe suprafata ecranului, degeaba mergi la garantie cu ecranul, pentru ca te vor trimite acasa.  Daca vrei informati suplimentare privind politica pe care o aplica firmele  cu privire la ecranele LCD ce au pixeli morti iti recomand sa citesti acest articol: Ce trebuie sa stii despre ecranele LCD! Politica pixelilor morti.

Acesti pixeli care nu se incadreaza in structura ecranului tau sunt de doua feluri:

Exista sanse foarte mari ca pixelul respectiv sa fie chiar mort, insa in 90% dintre cazuri el poate fi reparat.

Urmareste instructiunile de mai jos:

  1. Restarteaza calculatorul/laptopul.
  2. Aplica putina presiune pe pixelul mort cu ajutorul unei
    carpe si a unui obiect neascutit.
  3. Indeparteaza carpa si obiectul atunci cand s-a reaprins calculatorul
Reparare pixel mort

Reparare pixel mort

Daca tot nu ai reusit continua sa citesti articolul.

O alta metoda ar fi sa folosesti diverse programe sau chiar filmulete care fac ca pe parcursul rularii sa schimbe diverse imagini sau culori foarte repede, pentru a debloca pixelul blocat.

Eu iti recomand sa folosesti Dead Pixel Tester, care este un utilitar gratuit si foarte usor de folosit. Poate fi folosit si ca program de testare a ecranului, pentru a verifica daca exista pixeli morti, sau blocati, oferind utilizatorului ca din interfata sa se faciliteze evidentierea pe diverse fundaluri  pixelii blocati, permitand apoi si repararea acestora.

Este un program gratuit ce te ajuta sa gasesti pixelii morti sau blocati de pe ecranul tau LCD.

Pentru a-l descarca si a primi mai multe informatii despre acesta uite link-ul: Descarca Dead Pixel Tester

  1. Deschide programul si apoi folosind butonul Color Selector alge toate culorile valabile pentru a vedea daca exista si unde un pixel mort/blocat. dupa ce l-ai descoperit apasa butonul Exerciser si iti va aparea o fereastra mica care va schimba culorile foarte repede. Cu mouse-ul trage acea fereastra in zona unde este sau sunt pixelii defecti.  Lasa-l sa ruleze de cateva ori sau chiar peste noapte. Daca tot nu l-ai reparat atunci continua cu urmatorii pasi.
  2. In timp ce clipul ruleaza, acele imagini colorate de mai sus  “maseaza” locul unde se afla pixelul defect cu o bucata de haina foarte moale si un obiect neascutit. Fa asta timp de 5 minute. De obicei asta rezolva problema.
  3. Daca tot nu ai rezolvat problema atunci incearca sa reiei toti pasii de mai inainte. Daca nici asa nu l-ai reparat, trebuie sa cumperi alt monitor cu siguranta.

Cam acestea sunt metodele prin care poti repara un pixel blocat, pentru a nu mai fi nevoie sa il tot ocolesti cu privirea!

Sper ca iti vor fi folositoare aceste informatii. Daca te intereseaza achizitionarea unui laptop nou, sau a unui ecran LCD iti recomand sa le achizitionezi de la eMag, pentru ca iti ofera cea mai buna calitate si promptitudine la cel mai bun pret. A… si au si transportul gratuit. Nu ma crede pe cuvant, ci convinge-te tu, uite:

Vrei sa stii cum sunt facute ecranele LCD?

Pe mine m-a interesat, pentru ca eram curios, care e treaba cu pixelii si cum sunt introdusi ei acolo, cum sunt create ecranele LCD , asa ca m-am gandit sa iti arat si tie ce am gasit eu.  Deschide aceasta pagina si ai sa vezi procesul de fabricatie al unui ecran LCD. Clik aici: Cum se fabrica un ecran LCD?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...