Bateria laptopului nu se mai incarca, ai probleme cu bateria laptopului ?

Ei bine aici vei gasi solutia pentru cel mai des intalnite probleme ale bateriei laptopului tau !

In acest articol voi explica cum sa diagnostichezi si sa rezolvi cele mai des intalnite probleme ale bateriei laptopurilor. Voi prezenta cele mai comune exemple de  probleme ale bateriei si voi sugera si  cateva metode de a rezolva problema cu care probabil te confrunti.

Laptopul detecteaza bateria dar se inchide cand  este deconectat alimentatorul.

Cand muti sageata peste iconita bateriei atunci cand laptopul este conectat la priza, arata cat mai are de incarcat bateria si spune ca aceasta se incarca.

Dar… imediat ce deconectezi adaptorul care alimenteaza laptopul ( nu mai alimentezi laptopul de la priza ).

Posibilele probleme:

1. Bateria nu este asezata corect. Incearca sa reconectezi bateria ( O scoti din locasul ei si o introduci la loc.)

2. Contactele bateriei sunt murdare sau oxidate si de aceea bateria nu face o buna conexiune cu placa de baza. Incearca sa reconectezi bateria de cateva ori, sau daca poti incearca sa stergi contactele cu un spray contact.

3. Daca reconectarea bateriei nu ajuta, atunci este foarte probabil ca bateria sa fie stricata si e nevoie ca aceasta sa fie inlocuita.

4. Daca ai inlocuit bateria dar problema inca persista atunci aceasta este o problema ce vine de la placa de baza. Se pare ca circuitul care faciliteaza incarcarea bateriei a cedat. In acest caz este nevoie ca intreaga placa de baza sa fie inlocuita.(sau sa fie reparata intr-un service specializat, la nivel de componenta )

Bateria nu este detectata de laptop

Bateria este instalata in laptop si tu sii ca aceasta este conectata corect dar pe iconul bateriei exista un semn de forma unei cruci rosii.

Daca muti sageata peste iconul bateriei va aparea un mesaj cu  „nici o baterie detectata (No battery detected)”.

Posibilele probleme:

1. Cel mai probabil bateria este defecta. Este foarte probabil sa rezolvi aceasta problema prin inlocuirea bateriei.

Daca ai nevoie de o baterie noua, iti recomand sa vezi si  aceasta oferta, Oferta SPECIALA de baterii pentru Laptopul Tau de la eMag !

2. Daca inlocuirea bateriei nu ajuta atunci este o problema legata de placa de baza. Placa de baza trebuie inlocuita ( sau reparata la nivel de componenta pe placa de baza ).

Bateria se descarca foarte repede dupa ce ajunge la un anumit nivel.

Bateria este detectata de laptop si se incarca in intregime. Cand deconectezi laptopul de la priza si il lasi sa functioneze pe baterie laptopul functioneaza normal si consuma bateria in mod normal, pana ajunge la un anumit punct, sa zicem 45 % dar dupa aceea bateria se descarca foarte repede ajungand sa zicem in mai putin de 5-10 minute la 0%.

Posibilele probleme:

Aceasta problema e din cauza bateriei, unele celule nu mai sunt capabile sa retina energie. Bateria este stricata si ca urmare trebuie inlocuita.

Bateria se incarca doar daca mufa de alimentare este asezata intr-o anumita pozitie.

E nevoie sa misti mufa de alimentare intr-o anumita pozitie, pentru a putea incarca bateria. Dupa ce gasesti pozitia potrivita bateria se incarca normal.

Posibilele probleme:

1. Mufa de alimentare este defecta. Cablul de alimentare este stricat. Poti sa testezi alimentatorul cu un voltmetru pentru a vedea daca acesta mai functioneaza si da tensiunea corecta ~ 19.5 V.

2. Daca alimentatorul este in regula, atunci este  foarte probabil ca de vina sa fie jack-ul de alimentare ( conectorul unde bagi mufa alimentatorului ). In acest caz laptopul trebuie dus la un service, desfacut si inlocuita mufa ( Jack-ul ) de alimentare al laptopului.

La unele laptopuri mufa de alimentare din laptop nu este sudata de placa de baza ci este conectata prin niste fire. Ca in imaginea de mai jos.

In acest caz totul e mai simplu. Doar deconectezi mufa stricata si o inlocuiesti cu cea noua.

 

Daca ai nevoie de o Baterie Laptop noua pentru laptopul tau o gasesti in oferta SPECIALA LaptopHelp, click AICI !

Daca ai o intrebare sau doresti sa mai adaugi ceva al ce am spus, o poti face printr-un comentariu mai jos :) !

Oferta Speciala eMag:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...