Probleme cu incarcarea bateriei laptopului in Windows 7 – Rezolvata !

In acest articol voi vorbi despre o problema intalnita si de mine la unele laptopuri pe care le-am avut in service. Si anume despre probleme ce apar cu privire la bateria laptopului.

Bateria laptopului incepe sa nu mai functioneze la adevaratul ei potential dupa aproximativ 1 sau 2 ani de folosinta. Multe din bateriile laptopurilor sufera pe parcursul existentei lor in laptopurile noastre de probleme de incarcare, in urma incarcarilor repetate si haotice (fara o golire totala a bateriei inainte de incarcare, in mod repetat).

Eu am un Acer TravelMate pe care l-am cumparat cam acum 1 an si jumatate iar performanta bateriei a scazut in mod considerabil o data cu trecerea timpului.  Cateodata intampin,  precum multi dintre clientii mei probleme cu incarcarea bateriei. In urma studierii acestei situatii am ajuns la concluzia ca aceasta problema poate avea la baza 2 motive:

Bateria laptopului nu se incarca datorita incalzirii excesive

Incalzire excesiva  afecteaza si bateria, deoarece cele mai multe laptopuri au sistemul de racire al procesorului precum si al placii video, langa baterie, iar datorita supraincalzirii acestuia caldura degajata afecteaza si bateria. Supraincalzirea laptopului duce  ca bateria sa  se  descarce  mult mai  repede  si  sa  isi piarda din propietati, intr-un timp mult mai  scurt.

Cunosc pe  cineva  care  avea un laptop cu o baterie  moarta si  s-a decis  sa o  schimbe,  doar ca  dupa  nici  jumatate de  an de la  achizitionarea bateriei noi, a  avut  aceiasi problema,  bateria  era iar moarta. A  ajuns in  aceasta  situatie  deoarece  nu si-a  curatat laptopul la timp iar laptopul  lui se  supraincalzea ceea ce  a dus la degradarea  accelerata  a  bateriei.

Prima mare problema cu unele laptopuri este aceea ca incarcarea bateriei se opreste cand laptopul se incalzeste prea tare.  Si se pare ca aceasta problema este cauzata de catre senzorul bateriei care daca devine prea fierbinte nu mai functioneaza in parametrii  normali sau chiar deloc. Rezolvarea acestei situatii este, ca laptopul sa fie inchis si lasat sa se raceasca, sau in cazul in care acest lucru nu este posibil pentru acel moment, optiunea ar fi ca laptopul sa fie conectat la priza si sa funcioneze alimentat astfel.

O solutie mai buna si toodata RECOMANDATA este aceea de a duce laptopul la un service specializat in laptopuri unde sa solicitati curatarea sistemului de  racire al laptopului, schimbarea pastei  termoconductoare si ungerea coolerului acolo unde  se  poate.

Prin aceasta operatie foarte necesara, nu doar ca rezolvati problema bateriei, dar totodata ajutati si laptoul sa functioneze mai bine, si totodata il protejati de la alte probleme mai grave cum ar fi defectarea placii de baza din cauza supraincalzirii.

Dupa ce problema supraincalzirii va fi rezolvata atunci incarcarea bateriei va reveni iar la parametrii normali.

Bateria nu se incarca datorita unei probleme cu driverul necesar bateriei

Exista cateva drivere implicite, pentru baterie in cazul laptopurilor, ce sunt instalate o data cu sistemul de operare, ca de exemplu Windows 7.  Aceste drivere incearca sa controleze incarcarea bateriei in mod corespunzator si corect, dar pentru unele laptopuri aceste drivere se pare ca nu functioneaza chiar corect. In acest caz cele mai intalnite simptome sunt urmatoarele: bateria laptopului nu se incarca chiar daca bateria este goala si incarcatorul este conectat la laptop si este si  functional. In acest caz este mai bine sa descarci driverele compatibile de la producator (de obicei acestea sunt gasite pe site-ul producatorului), si sa le instalezi decat sa folosesti driverele initiale oferite de sistemul de operare.

Pentru a dezinstala driverele initiale (default), apasa tasta Windows (e situata langa tasta Alt stanga, si are forma unui stegulet) + R, deci tasta Windows + R, pentru a deschide fereastra RUN. In aceasta fereastra scrie  ” devmgmt.msc ” si apasa tasta Enter. Atunci vei vedea urmatoarea fereastra.

In Device Manager, mergi la Batteries > Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery , click dreapta pe ea si alegi apoi  “Uninstall”. Dupa ce faci aceasta actiune  restarteaza laptopul si acum bateria ar trebui sa se incarce in mod normal.

Daca ai nevoie de o Baterie Laptop noua pentru laptopul tau o gasesti in oferta SPECIALA o LaptopHelp, click AICI !


Sper ca te-am putut ajua! Astept parerile si opiniile tale intr-un comentariu, mai jos ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...