Cum schimb un ecran de laptop?

Ati spart display-ul ? Inlocuirea acestuia se face mai uşor decât v-aţi putea imagina.

Acest articol este cat se poate de sugestiv, el nu isi doreste sa trateze modul in care se schimba ecranul la toate modelele de laptop, ci trateaza un caz, pentru a-ti face tu o parere despre procesul de schimbare a ecranului.

In cele mai multe cazuri acest proces este asemanator, deci fii atent.

Pasul 1: Determinaţi dacă aveţi nevoie de un Display Laptop nou.

Dacă laptop-ul a căzut pe jos sau l-ati lovit si ecran-ul s-a spart, diagnosticul este usor.

Conectati un monitor extern la notebook prin intermediul VGA port, pentru a verifica daca mai da semnal video. În cazul în care laptop-ul funcţionează corect în toate celelalte privinţe, este timpul pentru a stabili ce ecran va trebuie.

Dacă nu sunt probleme de afişare ca rezultat vizibil de deteriorare fizică, cu toate acestea, problema nu poate fi de LCD. Dacă iluminarea ecranului, se închide după câteva minute de utilizare, sau pur si simplu nu se aprinde, dar puteţi vedea o imagine slabă pe ecran, problema poate fi invertorul, un mic panou care furnizeaza puterea iluminării de fundal.

Vestea bună este că aceste panouri sunt disponibile sub 100 euro. În cazul în care se înlocuieşte invertorul si nu rezolvă problema, iluminarea (lampa) în sine poate fi defecta sau sparta, acest lucru nefiind vizibil deoarece lampa se afla intre straturile ecranului. Dacă acesta este motivul, o înlocuire a LCD-ului ar trebui să rezolve problema.

Dacă observati linii sau o singură culoare de pe ecran, conectati un monitor extern şi comutaţi pe acesta. În cazul în care problema este evidenta pe monitor extern, problema este de natură electronica din placa de bază sau video, nu de la ecran. În cazul în care afişajul extern functioneaza în mod corespunzător, LCD-ul sau cablurile care duc la aceasta sunt, probabil problema.

Pasul 2: Găsiţi şi eliminaţi şuruburile de pe rama.
Examinati cu atenţie rama si identificati niste capacele de cauciuc care acopera suruburile.

suruburi ecran

Suruburi ecran

Înainte de a începe, scoateţi bateria laptop-ul lui şi incarcatorul. La cele mai multe laptop-uri, veţi avea nevoie de doar o pereche de instrumente pentru a elimina ecran-ul: o mică şurubelniţă in cruce, şi un foarte mic cap de şurubelniţă dreapta sau un cuţit.

În primul rând, veţi avea nevoie sa localizati şuruburile si plasticele care le acoperă. Aceste mici capacele din cauciuc se gasesc pe partea din fata a ramei, deşi pe unele notebook aţi putea găsi unele bucati de plastic ce acoperă împreună o parte a ecranului. (Reţineţi că aceste instrucţiuni sunt valabile pentru cele mai multe modele de laptop, dar din când în când veţi întâlni lucruri neobişnuite, cum ar fi desenele lui Apple iBook G4, care utilizează şuruburi Allen sau a lui Apple MacBook, care nu are suruburi pe rama).

Pasul 3: Eliminaţi rama.
Odată ce aţi scos toate suruburile trageti usor de rama.

Se scoate rama

Se scoate rama

Înepeti din partea de jos, din centrul ecranului, trageti cu atentie de regula in zona unde se gaseste logo-ul. De obicei, se va desprinde cu usurinta.

Odata rama indepartata veti vedea LCD-ul prins intr-un cadru metalic. Pe cele mai multe modele invertorul este instalat in partea de jos a ecranului. Acum ar trebui sa verificati ce suruburi mai tine capacul din spate pe rama metalica.

Ecranul laptopului

Ecranul laptopului

Cu aceasta ocazie verificati si daca unele cabluri sunt intrerupte. S-ar putea sa scapati mai ieftin.

Sfat: Dacă dupa ce ati scos toate suruburile, rama sau capacul din spate nu vrea sa iasa sau iese greu mai verificati odata daca nu cumva ati uitat vreun surub.

Pasul 4: Identificati ecranul.
Pe partea din spate veti observa cablul, conectorul si specificatiile producatorului.

Spatele unui ecran de laptop

Spatele unui ecran de laptop

Inainte de a cumpara un nou LCD, verificati seria de pe spatele lui pt. a vedea exact ce va trebuie.
Acum aveti expusa partea din spate a ecranului unde veti gasi part numberul si alte serii care va ror ajuta mai exact ce tip de display va trebuie. De regula producatorii folosesc marci diferite de display-uri pe acelasi tip de laptop-uri cu aceleasi caracteristici, insa daca acestea corespund nu mai conteaza ce marca este ecranul.

Acum ca aveti aceste informatii e bine sa contactati un furnizor de display-uri, ei va vor spune exact ce va trebuie pentru laptopul dumneavoastra. Un furnizor de ecrane de laptopuri, la preturi bune si de unde puteti primi mai multe informatii gasii accesand aceasta pagina: www.easy-it.ro

Pasul 5: Înlocuiţi ecranul spart sau defect.

Atentie la suruburile laterale

Atentie la suruburile laterale

Inainte de a scoate LCD-ul defect, trebuie sa scoateti mufa conectorului care este de regula mai lata si peste ea este o bucata de plastic adeziv, iar apoi mufa invertorului care este mai mica si are 2 fire. Indepartati cu atenetie suruburile laterale de pe cadrul metalic sau balamale. Asamblarea se face la fel doar ca prosesul este inversat.Aveti grija sa nu ramaneti cu piese in plus. :)

Pasul 6: Testare si asamblare.
Înainte de a monta rama e bine sa-l porniti macar o data ca sa-l testati.

Schema de stratificare a componentelor unui ecran de laptop

Schema de stratificare a componentelor unui ecran de laptop

Odata ce v-ati asigurat ca totul este functional asamblati ecranul in oridine inversa a demontarii.

Pentru cei ce vor sa vada un ghid si mai practic, ce trateaza inlocuirea unui ecran de laptop, le recomand sa urmareasca aceste filme:

Nu-i asa ca a fost usor? Daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa ma contactezi!

S-a defectat sau spart ecranul laptopului tau?

Atunci ai nevoie de un Display laptop. Poti gasi display-ul potrivit pentru laptopul tau la LaptopHelp, click AICI !

 

 

In cazul in care vrei un ecran suplimentar pentru laptopul tau, poti cumpara un monitor LCD. La eMag gasesti cele mai bune produse la cele mai bune preturi, GARANTAT. Uite:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...