Asus Eee PC 1008P Karim Rashid – Un laptop bun de luat…

…  cu tine in calatorii, intalniri de afaceri, oriunde ai nevoie de un laptop,  internet,  sunet, bun gust.

De ce  am ales Asus Eee PC 1008P Karim Rashid?

Producătorii de laptopuri dar in special cei care fabrica si minilatopuri au observat ca acestea au inceput sa castige foarte mult tern pe  piata de IT datorita mobilitatii  oferite precum si a performantelor din ce in ce mai ridicate si de aceea au început să scoată netbook-uri pe bandă rulantă, unele mai elegante si mai performante ca altele, mai uşoare, cu autonomii cât mai mari.  Asus a dorit să aducă ceva nou pe această nişă şi astfel a apelat la designer-ul Karim Rashid. În urma acestei colaborări, dintre tehnica si creativitatea unui designer a rezultat Asus Eee PC 1008P în 2 culori: rozul viu şi culoarea cafelei.

De Asus 1008P am auzit prima dată pe la începutul acestui pe 6 ianuarie, iar pe 7 ianuarie a urmat prezentarea lui la CES 2010. In luna aprilie, cel în culoarea cafelei am avut ocazia sa il pot folosi cam o saptamana. Mi-a placut de cum l-am vazut datorita texturii asemănătoare cu pielea de crocodil şi a faptului că îţi dă o senzaţie plăcută când îl ţii în mână. Mie mi sa parut cel mai frumos minilaptop pe care l-am vazut pana acum. Daca as fi inebunit de moda si lucruri facute cu bun-gust atunci acesta ar fi accesoriul ideal.

Mi-a plăcut şi modul în care toate porturile sunt ascunse în spatele unor căpăcele, dând o senzaţie de continuitate a carcasei facand-o sa para ca totul este facut dintr-o bucata. Asus 1008P s-a dovedit a fi ceva mai subţire decât restul mini laptop-urilor din gama sa, având o grosime de maxim  2.5 cm. Însă pentru a se obţine această grosime, Asus a scos portul VGA clasic de pe netbook, punând în schimb un mini-port VGA pe partea stângă şi un adaptor VGA pe partea inferioară a mini laptop-ului.

Şi dacă tot vorbim despre porturi de extensie şi conexiune, vreau sa iti spun că Asus Eee PC 1008P Karim Rashid este echipat şi cu: 2 porturi USB 2.0, 1 port RJ-45, jack microfon şi boxe/căşti, 1 port de alimentare şi cititorul de carduri.

Ridicând capacul, descoperim un touchpad si o i tastatură elegantădar  şi ergonomică ca cele de la Asus Eee PC 1005PE.

Display-ul este de 10.1 inch, cu rezoluţia WSVGA (1024×600). Unghiurile de vizualizare sunt acceptabile, dar ţinând cont că este un mini laptop şi nu un laptop multimedia sau de gaming, pot spune că sunt ok.

Asus Eee PC 1008P Karim Rashid – specificaţii tehnice şi performanţe

Specificaţii tehnice

Designer-ul Karim Rashid si-a facut simtita  contributia  doar la exterior, în interior găsindu-se o configuraţie des intalnita pentru un  mini laptop:

– procesorul este un  Intel Atom N450 – 1.66 Ghz

–  memoria de lucru  este de 1 GB memorie RAM

– spatiul de stocare este de  de 250 GB + 500 GB ASUS WebStorage (Hard-diskul)

– placă video Intel GMA 3150 cu suport pentru decodare HD

Cu alte cuvinte, Karim Rashid a reuşit să construiască un exterior interesant, plăcut la atingere, drăguţ, dar asta nu a schimbat cu nimic performanţele mini laptop-ului. Configuratia completa pe site-ul Asus sau la  eMAG – Asus Eee PC 1008P .
Sistemul de operare principal utilizat este Microsoft Windows 7 Starter, dar Asus Eee PC 1008P beneficiază şi de Express Gate.  Este un sistem de operare secundar prin intermediul căruia puteţi să navigaţi pe internet în 7 secunde de la pornire.

Performanţe – Internet Multimedia, Office
Asus 1008P se mişcă bine când vine vorba de navigare web, office, redactare în format text şi chiar puţine aplicaţii multimedia. Se poate asculta muzică prin intermediul celor 2 boxe, se pot urmări filme/filmuleţe HD până la 720, se poate face videoconferinţă cu ajutorul camerei web de 1.3MP

Windows a acordat nota 2.3 procesorului, fiind cea mai mică notă dintre cele acordate componentelor.

Autonomie, silenţiozitate şi temperaturi
Asus a mai venit cu o inovaţie, bateria Li Polymer de 3 celule slim şi mare cât lăţimea laptop-ului. Prin acest lucru se încearcă disiparea temperaturii mult mai bine şi pentru a evita încălzirea mini laptop-ului doar într-o anumită zonă. Conform informaţiilor oficiale, această baterie asigură o autonomie de până la 6 ore. Dar cum totul ţine de modul de utilizare, eu am  reuşit să il fac sa functioneze pe baterie  doar pana la  4.5 ore (luminozitate peste  50%, Wi-Fi pornit, navigare web – fără video, audio). Acest model se cumpara la pachet cu 2 baterii, care  împreună pot asigura o autonomie de până la 9 ore la un mod de utilizare mediu.

Asus Eee PC 1008P Karim Rashid,  este foarte silentios. Nu scoate zgomote ciudate sau enervante, iar sunetul scos de ventilator este cât se poate de acceptabil, fără să irite urechea.
Legat de temperaturi, se pare că Asus reuşeşte să implementeze cele mai eficiente sisteme de aerisire şi răcire. Procesorul nu sare de 50 grade, iar HDD-ul funcţionează la o temperatură medie de 38 grade. Netbook-ul poate fi ţinut în braţe fără să creeze disconfort, temperatura sistemului fiind acceptabilă.

Concluzii
Asus Eee PC 1008P Karim Rashid are un design futurist, elegant, porturile sunt mascate, culorile sunt plăcute, dar cu un interior clasic şi cu o configuraţie standard. Dacă doriţi ca netbook-ul vostru să arate altfel, să ieşiţi din tiparele clasicului, sa arate foarte bine, si sa aibe si o configuratie tehnica foarte buna si  de calitate atunci Asus Eee PC 1008P Karim Rashid este soluţia.  Este modelul perfect pentru cei ce sunt mereu în mişcare şi doresc un netbook uşor şi elegant. 1008P cântăreşte puţin peste 1 Kg, mai exact 1.1 Kg. Pe mine m-a impresionat in mod placut de la prima vedere pana cand a trebuit sa il inapoiez. E un mini care merita incercat, si pastrat.

Punctele forte ale lui Asus Eee PC 1008P Karim Rashid
– design modern si util
– performanţe foarte bune
– temperaturi optime de functionare
– vine cu 2 baterii
– intretinere usoara

Punctele slabe ale lui Asus Eee PC 1008P Karim Rashid
– autonomia/baterie ( dar se poate upgrada )

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Aşa cum v-am mai spus, acest model este disponibil în 2 culori: roz şi maro.

Mai multe informatii despre Asus Eee PC 1008P Karim Rashid:

Pagina producator: Asus

Pagina drivere: Asus Eee PC 1008P Karim Rashid

Asus Eee PC 1008P Karim Rashid poate fi cumparat de la:  eMAG – Asus Eee PC 1008P

Daca vrei sa vezi si alte laptopuri poti gasi aici:

Laptopuri de la eMAG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...