Acceseaza datele de pe laptop chiar daca laptopul nu mai functioneaza…

Laptopurile se intampla uneori sa se incapataneze sa nu mai porneasca, iar tu ai de predat in cateva ore o lucrare, un raport, ai de luat de pe hard-diskul laptopului, ceva, urgent si nu ai timp sa il  duci la un service sa il repare. Presupun ca doar laptopul este stricat, dar hard-diskul este functional, cum este de altfel in majoritatea cazurilor.

Ce e de facut?

Ei bine solutia este relativ simpla.

Poti folosi un Rack USB, pentru hard-diskuri de 2.5″ ( Exista rack-uri pentru mai multe dimensiuni de harduri, 3.5″ – hard de calculator,  2,5″ – hard de laptop, 1.8 – hard de minilaptop). Si in functie de tipul interfetei, adica a modului de conectare la laptop, ele pot fi SATA – pentru laptopurile modele mai noi- sau IDE (ATA) – pentru laptopurile modele mai vechi.

Deci daca vrei sa iti achizitionezi un Rack pentru laptopul tau, mergi la un magazin IT si solicita un Rack pe Sata daca ai laptopul mai nou, sau pe IDE (are mufa cu multi pini) daca il ai de vreo 4 ani. Pretul este destul de mic undeva la 40 de ron (acum octombrie 2010) si e alcatuit dintr-o carcasa, de metal sau plastic, un adaptor pe care il conectezi la hard-diskul tau, si un cablu USB.

Daca iti doresti un Rack pentru hard-ul tau il poti avea de la eMAG, cu transport gratuit la tine acasa! Click si vezi!
Dupa ce ai achizitionat Rack-ul, e timpul sa scoti Hard-diskul, din laptop.

 

 

 

 

Model de Hard-disk IDE (ATA)

 

 

 

 

 

Apoi desfaci rack-ul si conectezi hard-diskul in mufa speciala a rack-ului, ca in imaginea de mai jos.

Dupa ce ai asamblat hard-diskul in rack esti gata sa conectezi rackul, la un alt laptop sau calculator, prin porturile USB, ale rack-ului. De obicei sunt doua porturi asa ca iti recomand sa le conectezi pe amandoua, si nu doar unul singur. Nu ai nevoie sa ai alta sursa de energie electrica, pentru ca rack-ul este alimentat prin porturile USB, prin care face si transferul datelor.

Imediat cum conectezi hard-diskul la laptop acesta ar trebui sa fie recunoscut, si toate driverele necesare sa se instaleze, astfel incat in aproximativ 1 minut sa le poti accesa. Noul hard-disk ar trebui sa apara in „My Computer” si de acolo tu sa poti accesa datele.

 

Daca doresti sa aduci o completare, sau doar sa pui o intrebare, lasa un comentariu, mai jos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...